В началото Бог сътворил небето и земята.


В началото Бог сътворил небето и земята. Земята била покрита с броколи, цветно зеле, спанак и разноцветни плодове. Адам и Ева живеели дълго и били здрави. И сътворил Сатаната сладоледа и баничките с масло. И попитал Сатаната Адам:
– Искаш ли да добавя във баничките и пълномаслено сирене?
– Искам. – отвърнал той.
– Аз също. – обадила се Ева.
– И да е соленичко, ако може.
И двамата наддали по 3 кг. И създал Бог био-йогурта, за да може Ева да запази фигурата си, която Адам така обичал. А Сатаната създал пшениченото брашно, маята и рафинираната захар. Смесил ги и Ева минала от 36-ти на 44-ти размер.
И казал Бог:
– Яж със здраве тая салата от градината ми.
– И добави сос от синьо сирене и чесново хлебче. – подшушнал Сатаната.
Адам и Ева отпуснали коланите след ядене.
И казал Бог:
– Пращам ви за здраво сърце пресни зеленчуци и зехтин.
– От мен чеверме и печена кокошка. – допълнил Сатаната.
Адам и Ева качили холестерола до небето. Измислил Бог печените картофи без масло, с високо съдържание на калий и други полезни съставки. Сатаната отвърнал на удара с пържен чипс, като не пропуснал да го посоли обилно. Адам и Ева качили още килограми и се изринали в добавка. Бог създал бягащата пътека, за да могат децата му да контролират теглото си. А Сатаната – телевизора и дистанционното. Адам и Ева се настанили на дивана, защракали с дистанционното и си взели вибромасажни уреди за корем.
Бог сътворил нискокалоричните продукти. Сатаната – Макдоналдс и чизбургера.
– Искате ли? – попитал той Адам и Ева.
– Двойна порция! – облизали се те.
И получили инфаркт. Бог въздъхнал и създал байпаса. Сатаната се ухилил и създал Министерството на финансите и Здравната каса…

Коментари

Be the first to comment

Коментари