В Рая две души се харесали и решили да се оженят.


В Рая две души се харесали и решили да се оженят. Отишли при Св. Петър и го питали дали може.
– Хм… – почесал брадата си той, – досега никой никога не ме е молил за такова нещо. Ако наистина сериозно сте го намислили, дайте ми малко време да проверя…
И изчезнал. Нямало го вече няколко месеца и двамата вече започнали да се разколе*ават:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – Абе, сигурно си има причина никой да не иска да се жени тук! Я си представи положението – ами че ние сме вечни! И ако нещата нещо не потръгнат, ще трябва да се търпим един друг до края на вечността!
Но точно тогава Св. Петър се появил с някакъв пергамент в ръка. Изглеждал ужасно – мръсен и разчорлен, а в очите му току блуждаели пламъчетата на лудостта. Казал с пресипнал глас:
– Не беше лесно, но проверих и отговорът е „да“! Можете да се ожените! Всичко е готово за сватбата ви! – Той уморено, но гордо махнал с ръка и изведнъж се появил свещеник и много ангели с музикални инструменти. – Можем да пристъпваме към церемонията!
– Чудесно! – зарадвали се онези. – Но искаме да питаме… Какво ще стане, ако нещата не тръгнат на добре и се наложи да се разведем… имаме ли право на развод в Рая?
Св. Петър трепнал и изпуснал пергамента, а лицето му почервеняло и той се свлякъл на земята или, по-точно на облака, който пък от удара се разтресъл като водно легло. Ангелите захвърлили свирките и изхвърчели на по-високо. Сеизмичните ондулации станали причина да паднат ореолите на душите в радиус двеста светлинни години.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – Леле, сега пък какво стана?! – извикали уплашено двамината, като се държали един за друг.
– Какво стана ли?! – изревал Св. Петър – Ще ви кажа какво стана!! Отне ми шест месеца, за да намеря свещеник тук! Имате ли представа колко време ще ви търся адвокат?!

Коментари

Be the first to comment

Коментари