Един мъж си идва у дома от работа и заварва децата си отвън


Един мъж си идва у дома от работа и заварва децата си отвън, все още по пижами, играят в калта, с празни кутии от храна и обвивки разпръснати из цялата градина. Вратата на колата на съпругата му била отворена, както и предната врата на къщата. Нямало и помен от кучето. Влизайки през вратата, той открил … още по-голяма бъркотия. Лампата съборена на пода, изтривалката захвърлена срещу едната стена, в хола телевизорът бучал на максимум на някакъв анимационен канал, фамилната стая била осеяна с играчки и различни дрехи се въргаляли по пода.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); В кухнята… чинии препълвали мивката, остатъци от закуската били разляти на тезгяха, вратата на хладилника била широко отворена, кучешка храна била разлята на пода, счупено стъкло лежало под масата и една малка купчина пясък се разпространявала от задната врата чак до коридора.
Той бързо изтичал нагоре по стълбите, стъпвайки върху играчки и още купища дрехи да търси жена си. Притеснен, че тя може да е болна или, че нещо много сериозно се е случило с нея. Преминавайки покрай вратата на банята, съпругът нагазил във локва вода. Надникнал вътре и заварил мокри кърпи, пенест сапун и други играчки, разпръснати по пода. Километри тоалетна хартия лежали на купчина и паста за зъби била размазана върху огледалото и стените.
Уплашен изтичва в спалнята и заварва съпругата си все още да се изтяга по пижама в леглото, чете роман … Тя поглежда нагоре към него, усмихва му се и пита как е минал денят му. А той бил озадачен:
– Какво се е случило днес тук?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Тя отново се усмихва и казва:
– Знаеш ли .. нали всеки ден, когато се прибереш от работа и ме питаш – „Какво за бога правиш по цял ден?“ …
– Да… – казал той недоверчиво …
Тя отговорила:
– Е, днес аз не го направих…

Коментари

Be the first to comment

Коментари